Vi har få ledige pladser i
enkelte klasser.
Ring og hør nærmere.

 

 

Nyhedsbrev

Julerier i friskolen                

Torsdag d. 17. december er der julerier i friskolen.

BH-klassen – 4. klasse møder denne dag fra kl. 8.15 – 12.50.

5.-8. klasse møder fra 8.15-13.50, da der er julebanko for de store elever fra 12.50-13.50.

Vi samles alle til morgensang, hvor vi synger nogle julesange. Herefter går det løs med det store jule o-løb, som eleverne skal ud på i blandede hold. Dette foregår på skolen og rundt om i Ubby. Der vil selvfølgelig være en lærer tilknyttet hvert hold.

Da vi skal være udenfor, er det derfor yderst vigtigt at eleverne denne dag, er klædt varmt på. Så på med hue, vanter og den store vinterjakke.

Efter det store jule o-løb, vil der blive serveret saftevand og æbleskiver i ”Flammen”.

Herefter har BH-klassen – 4. klasse fri.

5. – 8. klasse skal huske en lille gave på 30-40 kr., som skal bruges til julebanko.

Husk en lille taske med madpakke + drikke til dagen.

I er selvfølgelig mere end velkomne til at deltage i dagen!

Vi glæder os!

 

Hilsen friskolelærerne

 

Cirque D'Ubby

I den tværfaglige uge (d. 1. til d. 8. oktober) skal vi i år arbejde med projekt cirkus i en lidt forfinet udgave. Vi vil forsøge at nærme os konceptet Cirque du Soleil. Cirque du Soleil startede som 20 gadeartister i 1984, og har nu vokset sig til en stor organisation med base i Québec, Canada. Cirque du Soleil beskæftiger i dag flere end 5.000 medarbejdere – herunder 1.300 artister fra det meste af verden.

 

Vi lover ikke, at det bliver som at se Cirque du Soleil. Faktisk tror vi, at det bliver bedre!! Der vil være akrobater, tryllekunstnere, dansere, klovne og linedansere, for blot at nævne nogle af aftenens indslag. Det kan ikke udelukkes, at der forvilder sig et dyr eller to i manegen.

 

Efter forestillingen er der et kort after-party i Gymnastikhuset, hvor der er mulighed for at købe forfriskninger og se lidt flere elever optræde.

 

Køkkenet + en elevgruppe serverer en Burger Menu (65 kr. pr person) før forestillingen fra kl. 17:00- 18:45. I kan købe billetter, der inkluderer både mad og forestilling eller billetter til forestillingerne minus mad. Hvis friskolens elever (bhkl. – 8. klasse) skal spise med, skal de købe spisebillet (uden forestilling). Der skal ikke købes spisebilletter til eleverne i 9. og 10. klasse. Øl og vand kan købes.

Der kan desuden købes diverse lækkerier samt drikkevarer i forbindelse med forestillingernes afterparty Cirque d’Ubby opføres i hallen onsdag d. 7. oktober kl. 19:00 og torsdag d. 8. oktober kl. 10:15 samt kl. 19:00. Tilbuddet om en forestilling torsdag formiddag er et forsøg på at brede antallet af tilskuere ud over 3 forestillinger, så der bliver plads til alle. Torsdag formiddag er billetterne lidt billigere, der er kun et begrænset antal billetter, og det bemærkes, at der torsdag formiddag ikke er salg af diverse lækkerier eller drikkevarer.

 

Billetsalget er startet og fortsætter frem til d. 25. september kl. 16.00. Af hensyn til køkkenet og øvrig planlægning bedes I overholde denne deadline, tak.

I kan købe billetter på www.billetto.dk/cirque-d-ubby

 

Billetpriser til forestillingen: Børn (under 15 år): 30 kr. (20 kr. torsdag formiddag) NB. Der skal naturligvis ikke købes billetter til forestillingerne til de børn, der er elever på skolen Voksne: 60 kr. (40 kr. torsdag formiddag) 

 

Vi glæder os til en spændende og anderledes uge.

 

Lejrskole på Bornholm

Hele uge 37 var 6. og 7. klasse på lejrskole på Bornholm. De boede på vandrerhjem i Rønne, vejret var skønt, og de havde en dejlig uge, hvor de bl.a. var på tur til NaturBornholm, Hammershus og Rytterknægten, og programmet bød også på et fantastisk rovfugleshow.  

 

Workshop med Lommefilm

Tirsdag d. 8. september havde 8. klasse besøg af en underviser fra Lommefilm, som skulle hjælpe klassen med at producere kampagnefilm til Kræftens Bekæmpelse. Temaet var "Sluk Solariet", og filmene måtte max. vare 60 sekunder. 8. klasse havde en sjov og meget lærerig dag, og gruppernes kampagnefilm kan ses på Lommefilm.dk.

 

FUBBY

I uge 21 har friskolen emneuge. I år omdanner vi skolen til vores eget lille bysamfund Fubby. I Fubby findes der forskellige forretninger ligesom i en rigtig by. Eleverne fra 3. klasse og opefter har selv skrevet ansøgninger til de forretninger, som de ønsker at arbejde i, og de mindre klasser har også selv valgt, hvor de vil være. Vi har en bank, en café, et motion- og wellnesscenter, en genbrugsbutik, et galleri, en frisør/beautybiks, et cirkus, en avis samt en trævarefabrik. Banken udbetaler løn til personalet i de forskellige forretninger med Fubs-penge, som er specielt fremstillet til lejligheden.
Vi får også hjælp af en masse forældre, som har lyst og mulighed for at være her. Det er ikke første gang, at skolen bliver omdannet til Fubby, det var den også for 7-8 år siden, og det var en stor succes. Vi glæder os rigtig meget til at gentage succes'en, og vi tror, det bliver en rigtig spændende uge.

 

M/K Forårsfest

På fredag d. 13. marts er der skolefest i Friskolen. Festen starter kl. 17.30 og slutter kl. 21.00. Mænd og drengebørn skal iklæde sig blå farver og piger og damer skal finde de røde/lyserøde farver frem fra garderoben. Desserten kan købes af 6. klasse, som bager en masse kager til aftenen. Der er også et diskotek, som denne aften styres af 8. klasses elever. Alle de mindste elever har været med til at lave pynten til festen, som i øvrigt foregår i hallen i år. Vi håber, at vi alle får en rigtig hyggelig forårsfest.

 

Gallafest

I aften er der gallafest for 6.-8. klasse. Hele dagen i dag har de haft temadag, hvor de har forberedt festen ned til mindste detalje. De har arbejdet i forskellige grupper, hvor nogle har stået for underholdning, andre har lavet små velkomstretter, en gruppe har sørget for bord/lokale pynt og den sidste gruppe har lavet nomineringer. Alle klasserne har også danset Lancier. Vi glæder os til at se, hvor fine de er i aften og håber, de får en super god fest.

 

Juleafslutning

Så tæller vi ned - det er dagen før dagen, hvor vi går på juleferie, og dermed er der også udsigt til, at I snart får mulighed for at nyde jeres skønne børn 100 % de næste 14 dage.
Det har været et spændende og lidt anderledes år, hvor flere undervisningstimer, reform og lærerarbejdstid har givet udfordringer og medført nye tiltag samtidig med, at der selvfølgelig fortsat er plads til forandringer og nytænkning.

Fredag d. 19. december har vi juleafslutning. Vi starter med ønskekoncert kl. 8.15 og er i Ubby Kirke til gudstjeneste kl. 10.00.
Vi slutter dagen kl. 12:50 (fælles afslutning i musik fra 12:20) og holder juleferie.

På skolens, medarbejdernes og egne vegne ønsker jeg jer hermed en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.
Tak for godt samarbejde i 2014, vi glæder os til at fortsætte i samme ånd i 2015.
Vi starter igen mandag d. 5. januar kl. 8.15.

De bedste julehilsner

Helle

Juletræsfest

Torsdag d. 4. december har Friskolen juletræsfest. Festen foregår i hallen og arrangeres af 1., 3. og 5. klasse, som også deler overskuddet. Der vil igen i år være mulighed for at fiske gaver i fiskedamme, købe småkager og andre lækkerier samt vinde præmier i lotteriet. Voksne gratis entre, børn 20 kr. for slikpose. Festen starter kl. 18 og slutter kl. 20.30. Vi glæder os til at se jer til nogle hyggelige timer.

Juleklippedag

Fredag d. 28. november har Friskolen juleklippedag.

Vi starter kl. 8.15 med morgensang og går bagefter ud i klasserne og klipper, pynter op og hygger. Børnene skal medbringe saks - limstift - penalhus - madpakke og drikkedunk. Der er en kaffepause midt på formiddagen for de voksne. Vi håber, at så mange som muligt kan deltage. Det plejer at være en rigtig hyggelig dag, hvor vi pynter vores skole op til jul. Dagen slutter kl. 12.50, og SFO holder åbent som sædvanligt.

Bike & Run

Fredag d. 10. oktober er der Bike & Run for elever fra 4. - 8. klasse i Friskolen og herefter i Efterskoleafdelingen. Her skal eleverne i grupper af 3 skiftes til at cykle, løbe og holde kort pause. Indskolingen får lov til at sove lidt længere pga. aftenens forestilling og går herefter en lille tur med klassen. 
Herefter er der evaluering i klasserne af årets musical og præmieoverrækkelse i hallen. Når klokken bliver 13, ringer klokken ud til en meget velfortjent efterårsferie.

Årets musical

Onsdag d. 1. oktober går arbejdet i gang med dette års musical. Som sædvanlig, er alle skolens elever fordelt på forskellige værksteder. Enten skal man være med til at bygge scene, lave PR, danse, synge, sminke, lave kostumer, lave rekvisitter, spille skuespil, springe eller lave mad. Efter en uges hårdt arbejde, er der generalprøve på forestillingen onsdag morgen, og onsdag aften er der forestilling. Torsdag er der hele to forestillinger, hvorefter hallen ryddes.
Forestillingen hedder Mini Ubberne, og er skrevet af lærerparret Ulrik og Katrine Brundin i Efterskolen.

Aktivitetsdag 


8. klasse har planlagt en aktivitetsdag på fredag d. 22 august, som gennemføres for alle friskolens elever.

Vi mødes i musik til morgensang klokken 8.15 og dagen slutter 12.50
 
Vi skal rundt i Ubby og Jerslev i hold.
B.H. - 2. klasse går klassevis.
3. - 7. fordeles på hold.
8. klasse er poster undervejs med diverse aktiviteter.
 
Påklædning efter vejret - godt fodtøj og let overtøj.
Lille madpakke og drikkedunk medbringes.
 
I tilfælde af silende heldagsregn, aflyses arrangementet og vi bliver på skolen og har almindelig skoledag efter normalt skema.

 

Skolestart mandag d. 11. august kl. 9.00-12.55  på gensyn.

Intra kan p.t. ikke benyttes.

Som Jan Bo Jensen skrev til jer inden sommerferien er alle Intrakoder slettet og I får nye koder den første skoledag.

 

Husk fredag d. 8. august: Vi fejrer Bentes 25 års jubilæum kl. 14.00-16.00.

 

Sommerhilsen fra Helle Grevit

Kære forældre

Sommerferien nærmer sig hastigt. Det er dejligt med udsigt til afslapning og forhåbentlig sommer og sol.
Hermed lidt information:
 
Personale
Lone Andersen har som bekendt været sygemeldt i skoleåret 2013/2014. Lone er begyndt at være på skolen igen - specielt besøger hun bhkl., som hun skal være klasselærer for i 1. klasse 14/15. Lone forventes at være 100 % klar til at genoptage sit arbejde ved skolestart, hvilket vi ser frem til.
Vi skal ved skoleårets udgang sige farvel til vore to årspraktikanter Simone Stenderup og Sanne Gitz. Begge piger skal tilbage til Den Frie Lærerskole i Ollerup for at færdiggøre deres uddannelse. Det har været et super år for såvel skolen som for Simone og Sanne, de er faldet godt til hos os, har tilført skolen nye idéer og har formået at levere en rigtig god arbejdsindsats. Held og lykke til dem begge.
Jørgen Arild Nielsen er startet d. 1. juni i Sannes skema. Jørgen er allerede godt i gang med diverse undervisningsopgaver og føler sig godt tilpas i vores fællesskab.
Jonas R. Karsten, som i en kortere periode har haft biologi i 5. klasse samt nogle vikartimer vender også tilbage til Den Frie Lærerskole i Ollerup for at færdiggøre sin uddannelse. Jonas har ligesom pigerne leveret en rigtig god arbejdsindsats. 
Magnus Jensen og Katrine Karstensen, som primært har været i efterskoleafdelingen, skal også tilbage til skolebænken for at færdiggøre deres læreruddannelse. De to har ligeledes tilført en masse energi til skolen.
Nanna Neergaard fra SFO'en går på barsel d. 27. juni. De bedste ønsker til Nanna. 

Skemaer
Skemaer 2014/2015 udleveres den første skoledag.

Klasselærere i skoleåret 2014/2015

Bhkl.:             Bente Andersen
1. klasse:        Lone Andersen
2. klasse:        Jens Bæk
3. klasse:        Inger Kofoed
4. klasse         Anne Prahl
5. klasse:        Ditte Veilmark
6. klasse:        Trine Schwartz
7. klasse:        Maria Lehmann
8. klasse:        Vibeke Wolffbrandt
 
Bogafleveringen er foregået til faglærerne i de sidste undervisningstimer. Ved evt. manglende bogaflevering hører I fra os. Vil I være søde og hjælpe børnene med at kigge reolen igennem og få sendt de sidste bøger med inden sommerferien - også biblioteksbøgerne, tak!
 
Klassekampdag torsdag d. 26. juni
Vi mødes kl. 8.15 til morgensang. Efter morgensang skal klasserne dyste mod hinanden i forskellige boldspil.
Bhkl.- 4. klasse har fri kl. 11.45.
5.-8. klasse skal endvidere spille en beachvolley-turnering og får fri kl. 13.35
Fodbold, rundbold og beachvolley foregår ude, så husk påklædning efter vejret (der må ikke spilles i fodboldstøvler). Leg med stor bold foregår i hallen - medbring indendørssko, så vi undgår skader på tæerne.
Husk madpakken og en drikkeflaske, så vi kan opretholde sukker- og væskebalancen.

Sommerferieafslutning fredag d. 27. juni
Skoleårets sidste skoledag er fredag d. 27. juni fra kl. 8.15 til kl. 11.45 (der er fælles afslutning i musik fra kl. 11.00).

Klokken 14-16 holder vi afskedsreception for Finn Holm. 
 

Skolepenge

Friskolens priser for skoleåret 2014/2015.
 
Bh.kl. - 9. klasse                   1.050 kr. pr. måned i 12 mdr.
Tillæg i 9. klasse                    1.000 kr. på måned i 12 mdr.
 
SFO                                     1.485 kr. pr. måned for eftermiddagsplads i 11 mdr.
SFO                                     1.685 kr. pr. måned for morgen og eftermiddag i 11 mdr.
SFO                                        670 kr. pr. måned for morgenåbning i 11 mdr.
Der betales et ekstra gebyr på 300 kr. for pasning i uge 42 og uge 7.
 
Forældrekredsgebyr               125 kr. pr. familie pr. år
Lejrskolebetaling 6. - 8. kl. 1250 kr. pr. barn pr. lejrskole.
Søskenderabatter:
Der ydes rabat til søskende.
Skolepenge                                                 SFO
50 % på 2. barn                                          50 % på 2. barn
75 % på 3. barn.
 
 
Skolepenge og betaling for SFO skal betales månedsvis forud. Første gang 1/8 2014.
I lighed med tidligere år kan man søge fripladstilskud hos Dansk Friskoleforening, som har en beskeden pulje. Indtægtsgrundlaget skal være på omkring 320.000 kr. ved 1. barn, 332.000 ved 2. barn og 345.000 kr. ved 3. barn, før man kommer i betragtning. Ansøgningsskema fås på skolen og skal være afhentet inden 15/8 2014 og returneret senest 1/9 2014.

 
Befordring 
De af jer, der har søgt om tilskud til befordring i 2013/2014 afleverer dokumentation for udgifterne på kontoret fredag d. 27. juni. I kan også i skoleåret 2014/2015 ansøge om et mindre tilskud til dækning af befordringsudgifter. Ansøgningsskemaet kan afhentes på kontoret fra d. 1. september til d. 1. oktober 2014. Deadline for ansøgning er d. 1. november 2014. Husk at gemme al dokumentation for befordringen (f. eks print fra rejsekort).
 
Med tak for et godt og fremadrettet samarbejde ønsker skolens personale jer hermed en rigtig herlig sommer.
 
 
Venlig hilsen                                                                                    
Helle Grevit
 
Første skoledag efter sommerferien er mandag d. 11. august kl. 9.00-12.50
Vi mødes i musiklokalet til fælles start.                                                

 

Triatlon

Tirsdag d. 24. juni havde 7. og 8. klasse triatlon. De mødtes ved Kalundborg Svømmehal kl. 9, hvor de skulle starte med at svømme 100 m. Herefter var det op på cyklerne og tilbage til skolen - en tur på 11,3 km. Så var det tid til den sidste disciplin - en løbetur på 2,5 km. Det var en dreng fra 7. klasse, der kom først i mål - han var 41 min. om hele turen - flot klaret! Alle lavede nogle flotte præstationer og kæmpede og gik op det med liv og sjæl.

 

Emneuge

 

 

I uge 21 har vi emneuge i friskolen, med overskriften "Udeliv". Vi skal bl.a. bygge pilehytter, lave fuglehuse, male billeder til multibanen og lave mad over bål.
Alle aktiviteter foregår udendørs, og det er derfor meget vigtigt, at børnene har tøj på, der kan tåle at blive beskidt, få malerklatter på samt kan modstå vejr og vind, da emneugen gennemføres uanset vejret.
Børnene skal have madpakker og drikkelse med, som de plejer.
Mødetiderne er: Mandag-torsdag 8.15-12.50 og fredag 8.15-11.45.

 

Vi håber på dejligt vejr og en spændende uge.

 

 

Skolefest

 

På fredag d. 14. marts er det igen tid til årets store skolefest for alle friskolens elever samt forældre og søskende. Maden er i år indisk inspireret - temaet er 1001 nat!

Igen i år er det 6. og 7. klasse, der står for kagesalget, og her går pengene direkte til de to klassers klassekasse. 8. klasse styrer diskoteket og tjener derved også lidt penge til deres sidste lejrskoletur.

Festen starter kl. 17.30 og slutter kl. 21.

 

 

Fastelavnsfest

 

Traditionen tro afholdes der fastelavnsfest fredag d. 7. februar for Bh.kl.-8. klasse fra kl. 8.15-11.45, hvorefter eleverne har fri.

Efter morgensang er der forskellige aktiviteter i hallen, bl.a. tøndeslagning, stikbold samt andre sportslige aktiviteter. Derudover er der naturligvis bedømmelse af udklædningen, hvor der vil blive kåret kandidater i følgende kategorier:

 

  • Stor effekt - små midler
  • Genbrug
  • Smukkeste
  • Grimmeste
  • Holder rollen bedst
  • Bedste efterligning

Herefter ønsker vi hinanden en god vinterferie, og vi siger på gensyn igen mandag d. 17. februar kl. 8.15.

 

Projektuge og alternativ uge

 

 

Mens efterskoleeleverne i sidste uge var på skitur i Sverige, havde 6.-8. klasse projektuge. Emnet var: 2013. Der kom således mange bud på spændende delemner såsom; Nelson Mandela, Skoleskyderier, Den amerikanske Våbenlov, Lockouten, Tyfonen i Filippinerne m.m. Eleverne arbejdede flittigt hele ugen og fremlagde deres opgave samt kreative produkt i mandags. 

Mens de store klasser arbejdede med projektopgave, så havde de andre klasser alternativ uge. Mellemtrinnet (3.-5. klasse) lavede en masse spændende ting, hvor der var lagt vægt på motion, faglighed, det kreative og hygge. Således blev der bl.a. stavet til Friskolen Ubby, hvor samtlige 60 elever udgjorde navnet, og der blev lavet en masse flotte billeder, som nu pryder væggene på grøn gang.

Børnehaveklasse, 1. og 2. klasse havde "Grønland" som emne, og der var de ligeså kreative som på mellemtrinnet. Der blev lavet flotte billeder, igloer af sukkerknalder samt flotte tupilakker skåret i sæbe.

 

 

 

Fredag d. 20. december


Vi møder alle til morgensang kl. 8.15.
Kl. 9.45 går vi til gudstjeneste i Ubby Kirke. Gudstjenesten varer ca. 30 min. Efter gudstjenesten går vi tilbage til skolen og julehygger i klasserne.
Kl. 11.50 ønsker vi hinanden god jul, og friskolens elever har juleferie.

 

Skolens personale ønsker jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. På gensyn mandag d. 6. januar 2014.

 

Julerier - torsdag d. 19. december


Vi starter med fælles morgensang/ønskekoncert kl. 8.15. Derefter skal vi i gang med nogle forskellige juleaktiviteter. Eleverne må meget gerne medbringe nogle spil til vores spilleværksted (spil, der kan afsluttes på 45 min.). Ligeledes bedes de medbringe indendørssko og tøj, der giver mulighed for bevægelse/fysisk aktivitet, da flere af juleaktiviteterne foregår i hal og gymnastikhus. Der er ikke mulighed for bad.
Børnehaveklassen - 4. klasse har fri kl. 11.50.

Fra 12.10 til ca. 13.15 skal eleverne i 5.-8. klasse spille bankospil.
Til bankospillet i 5. - 8. klasse medbringer alle elever en lille pakke - værdi max. 25 kr.
Pakken er adgangsbillet til bankospillet, og man kan altså kun deltage, hvis man har en pakke med.
Pakken afleveres til klasselæreren senest tirsdag d. 17. december.
Eleverne i 5.- 8. klasse har fri kl. 13.15.


Juletræsfest d. 12. december
 


Familier, ansatte, venner og bedsteforældre inviteres til juletræsfest torsdag d. 12. december i hallen fra kl. 18-20.30.

Der vil være boder med hjemmebag og julebazar med skønne juleting. Vi har julelotteri med mange skønne præmier. Vi har igen i år en fiskedam, hvor man for et symbolsk beløb kan fiske en lille gave.

Der vil være mulighed for at købe en masse lækkerier samt både varme og kolde drikke. Vi skal danse om juletræ og mon ikke også julemanden kigger forbi. Vi skal også se 3. klasse gå Lucia.

Tilmelding til arrangementet foregår på Intra og skal ske inden d. 28. november.

Der er entre for børn på 20 kr., som betales ved indgangen (for godtepose).

Vi glæder os til en hyggelig juletræsfest, hvor overskuddet i øvrigt går til 1., 3. og 5. klasses kommende lejrskoler.

Håber at rigtig mange har mulighed for at komme og julehygge med os.

 

Juleklippedag d. 29 november

Julemåneden nærmer sig, og derfor er der traditionen tro juleklippedag i friskolen, fredag d. 29 november 2013.
Vi begynder dagen kl. 8.15 med morgensang, og derefter går vi i klasserne, hvor der vil være julehygge. Vi skal klippe, klistre og pynte klasserne. Alle har fri kl. 11.50 denne dag.
Der vil selvfølgelig også være tid til at hygge med medbragte julegodter o.a.
I år har vi igen arrangeret julekonkurrencen "Den mest julede klasse", hvor et par hemmelige nisser vil gå rundt og bedømme klasserne.

Alle elever bedes medbringe en saks og limstift (med navn på), og evt. skabeloner og andre gode ideer til pynt og stads.

Vi håber at rigtig mange af jer har mulighed for og lyst til at deltage i denne hyggelige julestund. Bedsteforældre er som altid også meget velkomne.

Hørt i 2. klasse


I musiktimen er vi ved at lære lidt om forskellige instrumenter, der bl.a. bruges i symfoniorkestre. Da vi er i gang med at tale om trommer kommer vi ind på ordet "militærorkester". Det skal vi jo lige finde ud af hvad er for noget, så her rækker en af eleverne hånden op og siger:"Det er når en krig er slut og der skal festes, så spiller orkestret!"

 

Hørt i 6. klasse


Her giver drengene deres bud på, hvad et hieraki betyder:"Det er da så noget, som der er på et bibliotek!" Nej, det var nu ikke et "arkiv" der var tale om.

 

Hørt i 1. klasse


Jens og eleverne i 1. klasse taler om ordet DÅB, og eleverne skal forklare ordet.

"Det er det, der foregår oppe i kirken, hvor man får vand i håret". Jens spørger eleverne, hvad der så sker, når barnet har fået vand i håret. "Så gror håret!"

 

Musical: Ubby Camp


I musicalugen (d. 2. til d. 10. oktober) skal vi i år arbejde med musicalen "Ubby Camp". Handlingen foregår på Friskolen og Idrætsefterskolen Ubby, hvor forstanderparret keder sig så meget i sommerferien, at de har besluttet at afholde en sommerlejr: Ubby Camp. En masse unge mennesker flytter ind på skolen og dermed også en række udfordringer, dramaer og så selvfølgelig lidt kærlighed.

 

Eleverne har valgt deres arbejdsopgaver, holdene er dannet og alle ved nu, hvor de skal lægge deres indsats i musicalugen. Køkkenet + en elevgruppe serverer en buffet før forestillingen. Sidste år var der flere forældre, der tilkendegav, at prisen for buffeten var for høj. Vi har derfor valgt at udbyde en lidt "mindre" buffet, så flere har mulighed for at købe spisebilletter til 50 kr. pr. person. Buffeten vil byde på mad til såvel børn som voksne. Hvis friskolens elever (bhkl. - 8. klasse) skal spise med, skal de købe spisebillet. Der skal ikke købes spisebilletter til eleverne i 9. og 10. klasse. Øl og vand kan købes.

Der kan købes diverse lækkerier samt drikkevarer i pausen.

 

Musicalen opføres i hallen onsdag d. 9. oktober kl. 19.00 og torsdag d. 10. oktober kl. 10 og kl. 19.00. Tilbuddet om en forestilling torsdag kl. 10.00 er et forsøg på at brede antallet af tilskuere ud over 3 forestillinger, så der bliver plads til alle. Torsdag formiddag er billetterne lidt billigere, der er kun et begrænset antal billetter, og det bemærkes, at der torsdag formiddag ikke er servering i pausen.

Vi glæder os til en spændende og anderledes uge.

 

Billetsalget er startet og fortsætter frem til d. 28. september kl. 16.00.

I kan købe billetter på http://www.billetto.dk/campubby

Billetpriser til forestillingen:

Børn (under 15 år): 30 kr. (20 kr. torsdag formiddag) N.b . Der skal naturligvis ikke købes billetter til forestillingerne til de børn, der er elever på skolen Voksne: 60 kr. (40 kr. torsdag formiddag)

 

Lejrskole på Bornholm

I uge 37 drager 6. og 7. klasse afsted til Bornholm. I år går turen til Svaneke Vandrerhjem, og alle glæder sig meget.

Klasselærerdag

Tirsdag d. 3. september er der klasselærerdag. Her er klassen sammen med klasselæreren hele dagen. Nogle af klasserne skal i den anledning i Hvidebækhallen og deltage i en håndboldkaravane, andre skal bruge dagen på fremlæggelser m.m.

Præsentation af årets musical

Mandag d. 2. september er der præsentation af årets musical. Efter den forlængede morgensang vælger eleverne, hvilket værksted de vil arbejde på i musicalperioden. Herefter er der fælles aktivitetsdag med efterskolens elever frem til kl. 11.50, hvorefter der er alm. skema.

Børns Vilkår

Fredag d. 30. august havde 7. og 8. klasse besøg af Børns Vilkår, som var på skolen for at fortælle eleverne lidt om mobning. Det var et meget udbytterigt foredrag, og vi glæder os allerede til besøget næste år.

Aktivitetsdag

Så er Friskolen kommet godt i gang igen efter en dejlig sommerferie, og traditionen tro, har 8. klasse planlagt en aktivitetsdag for alle eleverne fra børnehaveklasse til 7. klasse.

Alle skal medbringe madpakke, drikkedunk og regntøj og være iført praktisk tøj og gode sko til en lang gåtur.

Alle elever har fri kl. 11.50.

Ved kraftig regn aflyses turen og der er normal undervisning  fra 8.15-11.50. 

Sidste skoledag

Fredag d. 28. juni er det sidste skoledag før sommerferien. Vi hygger sædvanen tro med ønskekoncert i musik, hygger i klasserne og flytter klasse. Herefter er der fælles afslutning i musik, hvor vi ønsker hinanden en god ferie og siger farvel til Dennis og til de elever fra 8. klasse, som skal videre efter sommerferien.  

Friskolens personale ønsker alle en rigtig dejlig ferie. Vi ses igen d. 12. august kl. 9.

Bogaflevering

Onsdag d. 26. juni skal alle aflevere bøger, således at vi kan gøre klar til næste skoleår.

Afskedsreception for Dennis Olsen

Dennis Olsen har ved udgangen af dette skoleår valgt at trække sig tilbage og nyde sit otium. Dennis forlader Friskolen og Idrætsefterskolen Ubby efter mere end 32 års tro tjeneste. I den forbindelse inviterer vi til afskedsreception, så vi alle har mulighed for at sige pænt farvel til Dennis.

Vi glæder os til at se dig/jer torsdag d. 27. juni kl. 14.30-17.00 i skolens spisesal.

Vi byder på et lille glas og lidt mundgodt.  

Klassekampdag

Traditionen tro er der klassekampdag den sidste torsdag inden sommerferien. Det er i år d. 27. juni. Her kæmper klasserne som bekendt mod hinanden i hockey, fodbold og rundbold/langbold. 5.-8. klasse dyster også i beach volley. Det er vigtigt, at alle eleverne har tøj og sko med både til at spille inde og ude. Håber solen vil skinne på os. Husk også madpakke og drikkedunk.

Klasselærerdag d. 25. juni

Årets sidste klasselærerdag er tirsdag d. 25. juni. Her benytter mange af klasserne sig for at tage på en lille udflugt sammen. En klasse tager til Loch Ness andre til Kalundborg på bibliotektet og museum og nogle tager sågar helt til Fyn. Håber alle får en god dag, og at vejrguderne er med os.  

Arbejdsdag på skolen

Lørdag d. 15. juni havde skolen arbejdsdag og rengøring i klasserne. Det var en super god dag, hvor klasselokaler og faglokaler blev rengjort, og derudover blev der lavet rigtig mange gode ting rundt omkring. Der blev bl.a. udskåret logo i stort format og malet og hængt op på gavlen til musiklokalet. Skolegården blev dekoreret med diverse hinkeruder, spil/lege, tastatur og lommeregner i stort format m.m. Faktisk var der nogle af de små, der sammen talte om, hvad "kryds og bolle-tegningen" forestillede. "Nej, det er ikke en hinkerude, det er da en kryds og tværs", blev der konkluderet! 

Cykelprøven aflyst

Onsdag d. 12. juni skulle 6. klasse have været til cykelprøve. Efter at have prøvekørt ruten - endda med et mindre styrt - viste det sig, at turen var enorm farlig pga. vejarbejde på stort set hele ruten. Skolen valgte derfor at aflyse prøven, da det ikke var sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Lejrskole

Ditte og Dennis tog sammen med 8. klasse mandag d. 10. juni af sted på deres sidste lejrskole samlet. Turen gik til Ribe. Dette var også Dennis' sidste lejrskole, da han jo som bekendt går på pension efter sommerferien. Klassen havde en rigtig dejlig tur.

 

 

 

 

FRISKOLEN UBBY · Hovedgaden 8 · 4490 Jerslev Sjælland · Tlf.: 59 59 52 20 · E-mail: kontor(at)ubby.dk  ·  IDRÆTSEFTERSKOLEN  UBBY: www.ubby.dk